66.6 km Devils Coast Ultra

Nieuw is de 66,6km afstand. Bij de Pieresnaai 2022 was deze nog 65km, maar door her-inrichting van wegen bij het strand van Hoek van Holland moest de start meer landinwaarts worden gelegd.

Ook nieuw is dat je wordt voorzien van een GPS-tracker. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook leuk dat familie en vrienden je kunnen volgen op hun telefoon of computer.

Start 66.6 km: vrijdagavond 20 januari 2023 om 22:00 uur Hoek van Holland Metro station Strand.

Finish 21 januari 2023 IJmuiden Klein Strand 10:00 uur. Tijdlimiet 12 uur.

Startnummers: deze ontvang je ter plekke, samen met de GPS tracker.

Parcours: Totaal is ca 97% km onverhard. Geen trail paden, maar strand!

Vervoer: Kom naar de start met OV of laat je brengen. Er is bagagetransport naar IJmuiden. Er is geen vervoer vanaf de finish terug naar Hoek van Holland. Het kan handig zijn al op vrijdagmiddag je auto met je tas te parkeren in IJmuiden, dan heb je alle tijd.

Navigatie: Grotendeels gewoon de zee links en duinenrij rechts houden. De route is met behulp van GPS-navigatie, er is dus geen bewegwijzering. De track wordt een week voor de loop per email gestuurd.

Verzorging: We gaan uit van volledige self-supporting. Onderweg is een mini-verzorgingspost, mogelijk onbemand vanwege het te verwachten grote tijdsverschil tussen de eerste en laatste loper. Hulp van supporters is toegestaan.

Problemen: Zorg bij uitvallen dat je geld bij je hebt voor een Uber/taxi en bel de organisatie. In noodgevallen bel 112 of druk op de SOS-knop op je tracker. Wij weten waar je bent en kunnen de hulpdiensten dan gericht naar je toesturen.

Finish: Meld je in IJmuiden bij de wedstrijdtafel. Daar lever je ook meteen de GPS-tracker in (anders moeten we je achteraf een rekening sturen).

Finishers krijgen uiteraard vervolgens hun welverdiende ontbijt en worden na afloop geregistreerd in de wereldwijd toonaangevende DUV ultralopers database.

Prijzen: er zijn geen prijzen. Alle deelnemers ontvangen een herinnering.